петак, 11.09.2020, 10:00 -> 14:41
štampajШта рече?
Светски дан кнедли је ове године први пут обележен а успостављен је на иницијативу која је покренута из Србије и подржана из многих земаља широм света.
Тако ће кнедле, као једно од јела са најдужом традицијом на свету стати раме уз раме са свим јелима и пићима која већ имају свој дан у светском календару. Ова прича је и повод да разговарамо о томе колико познајемо сопствено гастрономско наслеђе? Да ли припремамо нека стара јела, постоје ли аутентични специјалитети у понуди наших ресторана, колико уопште кувамо, практикујемо породични ручак? Зашто нека јела и намирнице данас обилато употребљавамо а нека друга, која су наши стари користили у исхрани избегавамо или за њих чак и не знамо? У данашњој Летњој башти разговарамо о томе колико је развијена наша гастрономска култура.
ВОДИТЕЉ ИВАНА ВЕСИЋ
Autor:
Београд 202
До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]
Коментари