Шта рече?

Светски дан кнедли је ове године први пут обележен а успостављен је на иницијативу која је покренута из Србије и подржана из многих земаља широм света.

Тако ће кнедле, као једно од јела са најдужом традицијом на свету стати раме уз раме са свим јелима и пићима која већ имају свој дан у светском календару. Ова прича је и повод да разговарамо о томе колико познајемо сопствено гастрономско наслеђе? Да ли припремамо нека стара јела, постоје ли аутентични специјалитети у понуди наших ресторана, колико уопште кувамо, практикујемо породични ручак? Зашто нека јела и намирнице данас обилато употребљавамо а нека друга, која су наши стари користили у исхрани избегавамо или за њих чак и не знамо? У данашњој Летњој башти разговарамо о томе колико је развијена наша гастрономска култура.

ВОДИТЕЉ ИВАНА ВЕСИЋ

Преподневна Летња башта Преподневна Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње