среда, 29.07.2020, 10:00 -> 12:54
Да ли ће нам храна у будућности излазити кроз штампач?
Ланац ресторана КФЦ планира да понуди прве лабораторијски произведене пилеће грицкалице на свету, као део концепта „ресторана будућности”, а све то помоћу технологије био-принтања, која ће омогућити „штампање” пилећег меса, користећи пилеће ћелије и биљни материјал. И не само то!
КФЦ планира да за био-штампање обезбеди састојке попут хлеба и зачина „како би постигао потпис КФЦ укуса”, а са циљем да нам пружи „укус и текстуру праве пилетине”.
Каква је будућност 3д штампе, шта све то већ може, а и моћи ће да се произведе овим путем- причамо у Летњој башти.
Поред централне теме, ту је и наша редовна рубрика Тек да се зна, сервисне информације, вести, репортерска укључења и одлична музика.
Водитељ: Дејана Јочовић
Музички уредник: Олга Кепчија
Autor:
Београд 202
До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]
Коментари