Да ли ће нам храна у будућности излазити кроз штампач?

Ланац ресторана КФЦ планира да понуди прве лабораторијски произведене пилеће грицкалице на свету, као део концепта „ресторана будућности”, а све то помоћу технологије био-принтања, која ће омогућити „штампање” пилећег меса, користећи пилеће ћелије и биљни материјал. И не само то!

КФЦ планира да за био-штампање обезбеди састојке попут хлеба и зачина „како би постигао потпис КФЦ укуса”, а са циљем да нам пружи „укус и текстуру праве пилетине”.

Каква је будућност 3д штампе, шта све то већ може, а и моћи ће да се произведе овим путем- причамо у Летњој башти.

Поред централне теме, ту је и наша редовна рубрика Тек да се зна, сервисне информације, вести, репортерска укључења и одлична музика.

Водитељ: Дејана Јочовић
Музички уредник: Олга Кепчија

Преподневна Летња башта Преподневна Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње