Да ли ће нам храна у будућности излазити кроз штампач?

Ланац ресторана КФЦ планира да понуди прве лабораторијски произведене пилеће грицкалице на свету, као део концепта „ресторана будућности”, а све то помоћу технологије био-принтања, која ће омогућити „штампање” пилећег меса, користећи пилеће ћелије и биљни материјал. И не само то!

КФЦ планира да за био-штампање обезбеди састојке попут хлеба и зачина „како би постигао потпис КФЦ укуса”, а са циљем да нам пружи „укус и текстуру праве пилетине”.

Каква је будућност 3д штампе, шта све то већ може, а и моћи ће да се произведе овим путем- причамо у Летњој башти.

Поред централне теме, ту је и наша редовна рубрика Тек да се зна, сервисне информације, вести, репортерска укључења и одлична музика.

Водитељ: Дејана Јочовић
Музички уредник: Олга Кепчија

Преподневна Летња башта Преподневна Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом