Док пандемија „зауставља” свет, природа се обнавља

Због забране кретања током ванредног стања, све се успорило а понегде као да је живот сасвим стао.

Овај период је јасно показао како се лако природа обнавља без човекових активности и девастације њених ресурса. Имали смо прилике да видимо снимке који током пандемије пристижу из целог света а на којима се, најпре по понашању дивљих животиња и биљака, види како природа може без нас. Без намере да на ово гледамо апокалиптично, скрећемо пажњу на оно што можемо учинити како би природа наставила да се опоравља а и ми имали корист од тога. О томе како је све то изгледало на тлу Србије током претходна два месеца, говори Дени Пореј из Светског фонда за заштиту природе - WWF. Ренџер на Фрушкој гори и Вршачким планинама, Миливоје Вучановић, даје пример како су због редукованог саобраћаја током ванредног стања животиње лакше подигле младе. 

У наставку и другачије теме. Издвајамо „Приче о песмама”, као и битне догађаје из света музике који су везани за данашњи датум. Помињемо „The Cranberries”, „The Police”, Пола Мaкартнија и Џоа Кокера.

Водитељ Ружица Врховац
Репортер Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару