„Није битно колико си висок, него на којој висини играш”

То је животни мото наше данашње гошће. Упознајте Марину Цветанов, малу жену великог срца и широког осмеха.

Висока је тачно метар и један центиметар, што је чини вероватно најнижом женом у Србији.

Одмах по рођењу, дијагностикована јој је ахондроплазија, болест која је најчешћи узрок патуљастог раста. Прошла је много тешких, болних и неизвесних операција, ни сама не зна колико је времена провела по клиникама, у болницама, на рехабилитацијама. 

Данас има 38 година и са својом породицом живи у Качареву. Плени оптимизмом и лепим лицем, а осваја топлим гласом и духовитим опаскама.

Активна је у Покрету малих људи Србије, кроз који покушава да реши бројне проблеме с којима се у свакодневном животу сусрећу људи изразито ниског раста. 

Марина Цветанов је захваљујући својој животној причи и борби од које не одустаје, једна од добитница титуле „Нај жена 2019”, која ће јој сутра бити уручена.

О томе како изгледа њена и свакодневница особа изразито ниског раста, који су главни проблем са којима се сусрећу и где црпи снагу и позитивну енергију којом успева да превазиђе све потешкоће, сазнајте у првом сату емисија „Обрати пажњу”.

У наставку и друге теме. Сервисне информације и наш репортер са подацима о саобраћају помоћи ће многима у организовању дана, а „Културни водич” је ту да бисмо вам предложили које манифестације широм Србије можете да посетите. Подсећамо на приче иза песама, прослављамо и рођендане албума, синглова и музичара, а пола сата резервишемо само за нумере из Србије и региона.

Водитељ: Милош Поповић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару