Обрати пажњу!

У последњој целој недељи 2019. године, присећамо се најупечатљивијих, најзанимљивијих, најважнијих и оних тема које вреди памтити и наредних година.

Трудили смо се да то буду позитивне и нспиративне приче, али - ова нас подсећа да имамо много тога да поправимо у држави. Сећате се како су у једној фабрици у Србији, док се није сазнало, жене морале да носе црвену траку око руке, у знак „непродуктивности” током менструације? Ненајављена инспекција је томе стала на крај, али кршења и људских и радних права, нажалост, има још. 

Публикација „Жене говоре” настала је одабиром прича жена које су прикупиле и саме раднице, чланице удружења „Роза” из Зрењанина, Весна Ђорђевић и Милица Лупшор. Обилазећи Србију, прикупиле су застрашујуће и потресне приче радника и радница, али не само то - оне им и помажу да реше ове проблеме. Зашто у истом погону, на истом послу, мушкарци добијају заштиту на раду и систематски преглед, а жене не? Ако се питате зашто онда тамо остају, нека промене посао и решена ствар - послушајте први сат емисије у ком говоримо о лимбу тржишта мануелних, прекарних и других послова, како направити позитиван помак, и зашто Министарство рада не реагује. 

У наставку, говоримо и о другим стварима. Наш „Културни водич” биће од помоћи у обиласку изложби, представа, концерата, свирки и других манифестација широм Србије. Подсетићемо на песме и музичаре, којe су „рођенe”, и рођени на данашњи дан. Чућете „Приче о песмама”, пола сата музике из Србије и региона, а упозоравамо и на евентуалне саобраћајне гужве. 

Водитељ: Круна Пинтарић
Репортер: Јована Зец

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару