Обрати пажњу!

Да ли често осећате као да више немате воље да радите свој посао, иако сте га волели?

Светска здравствена организација уврстила је синдром изгарања на радном месту у свој приручник Међународне класификације болести. То, између осталог, значи да ће здравствени радници одсад синдром изгарања на послу дијагностиковати као медицински поремећај.

У свету познато и као „burnout” синдром, ово стање чешће је код одговорних људи и професија, тамо где решавате много туђих проблема и где се од појединца очекује много. Ако примећујете да неко од колега касни на посао у последње време, не завршава обавезе као некад, незаинтересован је за рад или клијенте - то не значи увек да се улењио. Како сами да препознамо код себе да смо „сагорели” у професионалним обавезама? Једнако важно, како да послодавац уочи да је време за растерећење а не додатне обавезе? Чућете шта је о томе рекла Миа Попић, психолог и психотерапеут која се бави и обукама како да радни колектив буде здрава средина. 

У наставку емисије предлажемо свирке, концерте и друге догађаје широм Србије, које можете посетити ових дана, попут музичко-сајамске манифестације у Новом Саду, „Open Youth Fair”. У рубрици „Временска капсула” говорићемо о важним стварима из света музике које су се догодиле на данашњи датум. О задивљујућој, али и застрашујућој способности алгоритама вештачке интелигенције да креирају наизглед стварне снимке било чега, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару