Обрати пажњу!

Иса, Егзон, Елвида и Рамиз су полазници програма „Музика наде” у новооформљеном Music Art Project центру у ОШ „Бранко Пешић” у Земуну, где се школују махом интерно расељена и ромска деца.

Од прошлог септембра, у старту су показали огромно интересовање, али и несвакидашњи таленат за музику, а посебно за перкусионистичке инструменте на којима су остварили муњевит напредак. После само два месеца рада већ су били спремни за први наступ, док су успеси потом само наставили да се нижу. Они су сада усмерени на нови заједнички циљ - учешће на музичком кампу у Португалу на који су овога лета позвани да представљају Србију од 1. до 7. јула међу 600 талентоване деце из других европских земаља. Тим подовом смо причали и са њих четворо, али и осталом децом која се обучавају по чувеном El Sistema методу. За њихов пут у Португал до краја јуна прикупљају се средства на сајту donacije.rs, а о томе говори солисткиња Опере Српског народног позоришта Наташа Тасић Кнежевић. На пут их прати млада виолинисткиња Дијана Опачић, која и обучава ову децу, а о свом искуству у El Sistema музичком образовању и каснијем помагању младима у много земаља, прича Францис Гаљарди из Венецуеле.

У наставку емисије, поред „Културног водича”, очекују вас занимљивости из света музике; најављујемо нову манифестацију „Wine Garden”, а рубрика „Временска капсула” посвећена је „светском кило цару”, певачу и текстописцу Антонију Пушићу, најпознатијем као Рамбо Амадеус. Ту је и ново издање рубрике „Шта каже мрежа”, o актуелностима у дигиталном свету.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару