Обрати пажњу!

Оштећени мостови и путеви, стотине поплављених домаћинстава, покренута клизишта, пољопривредна земљишта под водом – ово је последица поплава које су погодиле Србију. Краљево, Гуча, Лучани, Ивањица, Врњачка Бања, Трстеник, Кнић, Ариље, Тутин, Нови Пазар и Сремска Митровица били су најугроженији.

Вода се повлачи, а остаје да се утврди материјална штета. Шта је са насипима, са клизиштима, одштетама, да ли су чишћени канали који треба да примају вишак воде када дође до обилних киша? Које поуке смо извукли 2014. а сада поправили, а које не? У првом сату емисије преносимо вам актуелне информације о водостајима река и о стању у угроженим насељима у Србији.

У наставку емисије причамо о дунавским острвима код Панчева, којa су посталa заштићено природно добро, на радост тамошњих биљних и животињских врста, а посредно и људи. Сем препорука за изложбе, концерте, представе и друге догађаје широм Србије, причамо и о новостима у дигиталном свету - да ли је компанији Хуавеј опала популарност у Србији? Певачу и вођи групе „Парни ваљак” Акију Рахимовском посвећујемо рубрику „Временска капсула” јер данас пуни 64 године. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару