Обрати пажњу!

Замислите да сте рођени као – ни мушко, ни женско.

Постоји једна биолошка варијација у људском роду због које се око 1,7% особа рађа са недефинисаним гениталијама, хромозомима и/или хормонима. Да буде илустративније, исти проценат људи је и риђокосо. О њима се мало зна, још мање говори у јавности, породице углавном крију тај податак, што интерсекс особе сврстава у „невидљиве људе”. О новим истраживањима у пољу права и здравствене заштите интерсекс особа говорили су професорка права доц. др Јелена Симић, правник организације „Гетен” и активиста Саша Лазић, и антрополог и уредник III програма Радио Београда Предраг Шарчевић. O свом искуству живљења као интерсекс особе, чућете шта каже Кристијан Ранђеловић.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а најављујемо и Фестивал посластица и слаткиша из домаће радиности у Дому омладине Београда. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? Сазнаћете у рубрици „Временска капсула”. О последњим одлукама британске владе да преиспита 5G мрежу кинеске компаније „Хуавеи” причамо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару