Обрати пажњу!

Да ли вас више чини равнодушним фраза „климатске промене” или она друга, „глобално загревање”?

Србија је једна од ретких европских земаља где не влада велико интересовање за климатске промене. Да ли вас вести о променама климе и драматичном изумирању живог света остављају хладним зато што вам се чини да је реч о глобалном феномену који се вас лично не тиче? Трибина Института за физику у Београду у оквиру иницијативе „Наука кроз приче” одржана у априлу, говорила је о променама климе и изумирању живота на Земљи. Ми вам преносимо најважније делове.
На трибини су говорили др Владимир Ђурђевић, климатолог, Физички факултет у Београду; др Андреја Стојић, физичар, Институт за физику у Београду; Душка Димовић, активисткиња, Светски фонд за природу (WWF) и др Урош Савковић, биолог, Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић”.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, а најављујемо и фестивал свих уметности „ДЕВЕТ”, који ће се у другој половини јуна одржати у Старој Циглани у Београду. Рубрика „Шта каже мрежа” говориће о новинама у Гугловим сервисима. Шта се важно у свету музике догодило на данашњи дан? Сазнаћете у рубрици „Временска капсула”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару