Обрати пажњу!

Тренутно се у Србији рециклира свега око 15 одсто отпада. Баш зато што тај проценат није већи, губимо годишње између 50 и 100 милиона евра.

Трговина секундарним сировинама је у великој мери у сивој зони. Међутим, то би ускоро могло да се промени, јер ће се и отпадом, односно секундарним сировинама, трговати на Продуктној берзи као што се тргује и пшеницом и осталом берзанском робом. Ипак, још много тога у рециклажи није решено попут одлагања медицинског и технолошког отпада, као и амбалажа са пестицидима, који и тако прете да загаде. Да ли могу једно с другим заштита природе и животне средине с једне стране и било какав развој и зарађивање пара с друге стране? Шта са тренутним сакупљачима? О томе причамо у првом сату емисије.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, попут изложбе музичких фотографија у УК „Стари Град”. Рубрика „Временска капсула” посвећена је албуму који данас слави 30 година - „Sonic temple” бенда The Cult, на ком су хитови попут „Fire Woman” и „Sweet soul sister”. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару