Обрати пажњу!

Истраживање Института за јавно здравље „Батут“ показује да у Србији само 8,5 одсто одраслог становништва има све зубе, а 9,3 одсто нема ниједан зуб.

Стоматолошка заштита искључена је из пакета здравственог осигурања у Србији за највећи део одраслог становништва. То такође утиче на учесталост одласка код зубара, а нередовним прегледима не санирају се проблеми у настанку. Да ли се више плашимо зубара или његовог рачуна? Преносимо вам шта је на ову тему за РТС рекао стоматолог др Јован Цабунац, а вама постављамо питање - који је био ваш најгори одлазак код зубара? Који најбољи? Можда буде лакше када чујемо све те приче и охрабримо се за седење у зубарској столици.

У наставку емисије предлажемо догађаје широм Србије које можете посетити ових дана, попут Сајма хортикултуре у Београду. Блуз рок гитариста и певач Гери Мур рођен је на данашњи датум, па о њему причамо у рубрици „Временска капсула”. О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Бранислав Трајковић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару