Обрати пажњу!

Полиција ће у наредне две године у Београду инсталирати скоро 1.000 стационарних камера за видео-надзор на 800 локација.

Сви документи о јавној набавци опреме за видео надзор у Београду заштићени су степеном тајности „Поверљиво”, док нам информације о новом систему за препознавање лица и таблица возила морају бити ускраћене, наводи се у одговору Министарства унутрашњих послова којим је одбијен захтев SHARE (Šer) Фондације за приступ информацијама од јавног значаја. У МУП ипак наводе да разлога за забринутост око приватности грађана - нема, док са друге стране многа удружења упозоравају на могуће проблеме које те камере доносе са собом. Када се то деси, ко и како ће да реагује да би заштитио приватност грађана? О томе прича директор SHARE фондације, Данило Кривокапић.

У наставку емисије предлажемо културне догађаје, свирке и концерте које можете посетити ових дана, а скрећемо пажњу и на нову серију концерата за бебе у Београдској филхармонији. Боби Кимбал, први певач и фронтмен групе Тото данас пуни 72 године, па му посвећујемо рубрику „Временска капсула”. О томе како Кинези решавају саобраћајне гужве уз помоћ вештачке интелигенције, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару