Обрати пажњу!

Како сазнајете да ће се нека свирка или концерт догодити?

Док су раније предњачили плакати, флајери, а потом и радијске и телевизијске најаве музичких догађаја, данас је довољно уз налог на Фејсбуку отворити „event” односно „догађај" и позвати своје пријатеље. Шта је лакше самим музичарима, то они најбоље знају. Да ли бити у бенду данас подразумева исти мултитаскинг као да је у питању посао? Да ли боља продукција иде на руку тек уштеди времена, али не гарантује трајност „хит песме”? Како се музичари сналазе у потребама дигиталног доба и да ли четују са обожаваоцима? У првој половини ове приче слушаћете представнике „старије” гарде музичара који су и данас активни - Маја Цветковић из групе „E-play” и Александар Петровић - Аца Селтик из групе „Orthodox Celts”. Графичар, дизајнер и рок новинар Давид Вартабедијан о овоме ће говорити из угла неког ко се дивио омотима плоча једнако као и музици, а своје знање о домаћој и страној музичкоj сцени примениће на данашњи тренутак.

У наставку емисије још неколико тема. На данашњи датум 1958. године рођен је Ник Кершо, кантаутор, композитор, мултиинструменталиста и музички продуцент. Њему посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Предлажемо и културне догађаје које можете посетити до краја дана и сутра, а водимо вас и на Дане Дарка Рундека, пажљиво ослушкујте! О научним, технолошким достигнућима и вестима из дигиталног света, говоримо у рубрици „Шта каже мрежа”.

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару