Широм затворених очију – Само срцем се добро види

ТЕМЕ: Неша Лептир; Александар Сергејевич Пушкин „Волео сам вас. Моја љубав стара/Још увек, можда, спи у срцу моме”; Борис Леонидович Пастернак, НОБЕЛОВАЦ БЕЗ НАГРАДЕ; Жан Батист Поклен алиас Молијер; Небо; Ноћ; Дух („Блажени сиромашни духом.“); Сузе; Смех; Срећа; Радост.

                                   ЗА ЊИМ ЈЕ ПЛАКАЛА ЦЕЛА ЈУГОСЛАВИЈА

                                                       НЕША ЛЕПТИР 

Легендарни Ненад Радуловић познатији као Неша Лептир, рок музичар и фронтмен групе „Последња игра лептира” преминуо је 12. фебруара 1990-те у 31. години од последица тешке болести која му је прекасно откривена. Иза себе је оставио хитове због којих и данас пустимо сузу, а на његовом гробу уклесане су речи које сламају срце.
„Последњу игру лептира” Неша је основао 1979. са другарима из комшилука. Пре првог албума само у Београду су имали више од 200 наступа, што сведочи о њиховој популарности.
Група се прославила песмама као што су „Јелени умиру сами”, „Груди балканске”, „Дечко, хајде 'олади”, „Срце од меда”...
Када је умро, на његовом гробу уклесани су стихови песме коју је добио од другарице Сузане, а коју многи наводе као инспирацију за назив бенда. Тајна због чега су му били толико посебни никад није била откривена.
„Свако од нас неку своју причу има што у тами тишти, а путеве бира само кад је хладно, кад умори зима, слутимо је тужни на крилу лептира...”

      Неверне бебе у Панчеву: Концерт посвећују Неши Лептиру
Традиционални концерт на Дан заљубљених, који већ девет година Неверне бебе свирају у сали Центра за културу у Панчеву, биће посвећен Неши Лептиру.
Публика ће премијерно моћи да чује песму „Сузе са звезда падају”, која је последњи текст великог аутора. Неша је стихове написао на лекарском рецепту пре 29 година, непосредно пред смрт.
Породица га је чувала свих ових година, чекајући тренутак да последње речи уметника који је својим духом вечитог дечака, харизмом и непролазним песмама оставио неизбрисив траг на музичком небу некадашње државе подели са свима који ће се на овај начин присетити неких лепших и сигурно срећнијих времена, а који су волели Последњу игру лептира.
У споту за песму с Бојаном Перићем се појављује Никола Радуловић, Нешин братанац и будући глумац.

Слушајте нас на FM: 104,0 MHz
и преко Интернета: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Контакт: ++381 11 3249 202 * СМС: +381 64 0202 200*
Мејл: program202@gmail.com

ПРОДУКЦИЈА И ИЗБОР МУЗИКЕ: Нена Огњеновић Тркуља

Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару