Обрати пажњу!

Колико вам траје нова веш машина?

Ако се за нешто сигурно може рећи да „није тако било раније”, онда су то бела техника и други уређаји, мобилни телефони и аутомобили. Чим истекне гаранција или уговор, неретко тад и уређај утихне. Поправке су компликоване и скупе, мајстори скептични исплати ли се. На крају, све то купујемо на сваких неколико година. Ипак, можда је таквој потрошачкој и пре свега произвођачкој филозофији крај! Министарства животне средине ЕУ одлучила су да присиле произвођаче да праве робу која траје дуже и коју је лакше поправити. Ови предлози односе се на расвету, телевизоре и кућне апарате. Најмање 18 америчких држава разматра сличне законе јер се све више потрошача буни што не могу да поправе уређаје, чак ни ако се ради о ситним кваровима - јер нема делова или се не могу једноставно 'закрпити'. Већ знамо да код нас свакако стиже роба „шкљ” класе, али хоће ли се и то променити? О овоме смо разговарали са председником Покрета за заштиту потрошача Петром Богосављевићем, а упитали смо и грађане како пореде животни век старих и новијих апарата.

Данас певачица, композиторка и продуценткиња Шаде Аду пуни 60 година! Зато је наша рубрика „Временска капсула” посвећена овој Нигеријки изузетног контраалт гласа. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, свирке и концерте, а рубрика „Шта каже мрежа” преноси новости из дигиталног света.

Водитељ: Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару