Обрати пажњу!

Има ли нових политичких вицева? Шта је данас смешно ту?

Када посматрамо „тржиште хумора” у Србији и даље су активни сатиричари, афористичари, карикатуристи и забавне телевизијске и радијске емисије, а тој листи придодајемо и духовите твитове и статусе на Фејсбуку. Међутим, неретко након што прочитамо/видимо нешто такво, дође нам да цитирамо песму Оливера Мандића - смејемо се, али бисмо плакали. Да ли су Кораксове карикатуре на календару за 2019. годину против пилећег памћења, али без ведрине у хумору? Треба ли уопште такав осећај очекивати да нам сатиричари пружају? О функцији карикатуре, вицева и сатире, причају новинари и колумнисти Предраг Поповић и Дража Петровић, карикатуристи Душан Петричић и Предраг Кораксић - Коракс, глумац и комичар Мићко Љубичић, оснивач покрета Нови оптимизам Бранислав Гута Грубачки и други који се баве на неки начин хумором и сатиром.

На данашњи дан пре 51 годину основан је музички састав Џетро Тал и њима посвећујемо рубрику „Временска капсула”. Током поподнева предлажемо и културне догађаје у градовима Србије, а „Шта каже мрежа” преноси новости из дигиталног света. Водимо вас и на концерт групе „Џинкс” у Дому омладине Београда, пажљиво ослушкујте!

Водитељ: Бранислав Трајковић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару