Обрати пажњу!

Где су хипстери и кога тако етикетирамо?

Хипстери себе називају припадницима алтернативне, контра-културе и теже да вежу за себе појмове непоновљивости, свакодневне немарности уз генералну друштвену освешћеност и уникатни стил. Ипак, тај покушај је праћен безбројем парадокса. Нова гардероба која треба да изгледа као коришћена и из друге епохе. Оштро критиковање корпорација уз уживање „Старбакс” кафе. Тенденција да се делује лежерно, уз потпуну опседнутост имиџом. Експерименталне форме уметности, без усавршавања основних. И сви „аутентични” хипстери широм планете су само рекомбинација истих елемената. Да ли хипстерско самодовољно и отуђено постојање доприноси културној (р)еволуцији? Шта данас уопште значи тај појам, када то није хомогена поткултура и тешко их је именовати? Шта људи данас мисле о хипстерима, и шта они мисле о том појму, питали смо саме припаднике ове „етикете”, односно оне који су били спремни да пристану на тај назив.

У наставку емисије препоручујемо вам културне манифестације широм Србије, попут Фестивала рукотворина у „Дорћол Плацу”. Бавимо се и новостима из дигиталног света, причамо о соло каријери једне од „ливерпулских буба”, Џорџу Харисону и преносимо корисне информације.

Водитељ: Бранислав Трајковић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару