Обрати пажњу!

На Факултету политичких наука недавно је одржана трибина „Политика и рокенрол“ кроз коју се разматрао утицај музике педесетих, шездесетих... па све до данас, на друштвене промене, идеологије, револуције.

Зашто Боб Дилан није био одушевљен Битлсима? Ко су рокенрол дисиденти? Шта је Френк Запа добро предвидео о данашњем друштву? Како је рок музика подручја бивше Југославије заправо била пр(а)ва „група несврстаних”? О томе су говорили новинар и публициста Петар Пеца Поповић, професор ФПН Славиша Орловић, новинар и некадашњи уредник листа „Данас” Зоран Пановић и музичар и новинар Дејан Цукић.
Током поподнева ту је и мноштво других тема и рубрика. Културни водич предлаже манифестације широм Србије, са посебним нагласком на акцију Радио Београда „Књига на дар”. Од нашег Гласника, сазнаћемо детаље о смотри народних обичаја у драгачевском селу Вича. Говоримо о занимљивостима и новостима у дигиталном свету, преносимо корисне информације, а присетићемо се и првог наступа групе „Секс пистолс”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару