Обрати пажњу!

Квалитет меда у Србији – има ли „слатке“ будућности у пчеларству?

Мед је производ који је драгоцен за здравље али и профитабилна грана прехрамбене производње. Његову репутацију у Србији нарушава спорадична појава меда лошијег квалитета или нечега што у свом саставу заправо има вештачки додате пчелиње ензиме, глукозни или кукурузни сируп, адитиве и боје. Међутим, постоји више начина на које се пчеларска удружења у сарадњи са Министарством пољопривреде, ветеринарском и тржишном инспекцијом, Хемијским факултетом и Привредном комором Србије боре против кривотвореног меда. Причамо о томе како препознати добар мед и да ли такав углавном и конзумирамо, шта државне институције раде када је реч о провери квалитета и има ли могућности за напредак и профит када је реч о домаћим пчеларима. За Двестадвојку су на ту тему говорили Милена Стевановић из Савеза пчеларских организација Србије, мр Мирјана Мишчевић, саветница у Удружењу за сточарство и прераду сточарских производа/групација за пчеларство Привредне коморе Србије и Љиљана Ивањац из Управе ветерине.

Поподне настављамо низом тема и рубрика. Културни водич предлаже манифестације широм Србије, а Пази, свира се! - концерте и свирке. Најавићемо и Сајам запошљавања „Link2job” у Београду. Говоримо о занимљивостима и новостима у дигиталном свету, преносимо корисне информације, а присетићемо се и деби албума групе Полис „Outlandos d'Amour”. 

Водитељ: Круна Пинтарић

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару