Обрати пажњу!

Природњачки музеј у Београду и Друштво за очување дивљих животиња „Мустела“ протеклог викенда организовали су обележавање 22. Међународне ноћи слепих мишева. Догађај се поред здања Галерије Природњачког музеја на Калемегдану одржава 17. пут у Србији.

Зашто су ове корисне, занимљиве ноћне животиње толико страшне људима? Шта учинити уколико нам слепи миш улети у стан, или имамо прилику да га спасемо из неке невоље? Колико познајемо ове летеће сисаре и како да опуштеније проводимо време на планети са њима, и другим дивљим врстама које су активне и у михољско лето - прича нам директор Природњачког музеја у Београду, биолог Милан Пауновић.

Током поподнева причамо и о обележавању Светског дана менталног здравља, најављујемо вечерашњи почетак БЕМУС-а, а у нашем Културном водичу скрећемо пажњу на још догађаја широм Србије. Кроз рубрику „Временска капсула” присећамо се људи и догађаја из света музике, филма и популарне културе уопште, а посебно Дејвиду Ли Роту, ексцентричном позитивном рокеру рођеном на данашњи дан. Технологијом и дигиталним светом бавићемо се у рубрици „Шта каже мрежа”, а корисне информације и омиљена музика су обавезни детаљ.

У сусрет концерту групе Jethro Tull у Београду, Радио Београд 202 организујe упознавање и фотографисање са Ианом Андерсоном (Ian Anderson)❗️ Заинтересовани треба да се пријаве на фејсбук страници Радио Београд 202 (www.facebook.com/beograd202) и да слушају Двестадвојку. 

Водитељ: Ружица Врховац

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару