Устанак

Почетак другог дана Празника рада проведите уз 202.

Уз музику која мами осмех, инспиративне теме и важне информације, започињемо ову (нерадну) среду.

У Цртици ћемо причати о истиснутој култури доколичарења. Све чешће нам се поручује да је тржиште рада сурово, „ако нећемо ми, има ко хоће", да је цена човека једино она донета на основу његовог мукотрпног рада; а за шта радимо, ако не за тренутке уживања у слободном времену? Како од стреса и умора креирати квалитетну доколицу?

Сем података о стању на путевима, прогнози и биопрогнози, посебну пажњу посветићемо и евентуалним изменама у радном времену различитих објеката данас, као и праћењу стања на важним саобраћајницама, наплатним рампама и граничним прелазима, уз благовремена упозорења на гужве при крају празника.

Спортске вести са најновијим резултатима и новостима домаћих и иностраних клубова и спортиста припрема мр Биљана Шујдовић.

Прелиставаћемо данашњу домаћу штампу и издвојити актуелности вредне пажње. Ту су и нове вести, сервисне информације, подсећање на курс динара и низ рубрика.

У рубрици „Квака 202” нашег Драгутина Роквића између осталог сазнајте какву то стварност у Србији представљају празничне новине. Анкете међу политичарима и ријалити звездама о томе како су зарадили први новац кад су били млади говоре да је један министар радио на мешалици, министарка брала гљиве и продавала, a дама из ријалитија - до физичког посла дошла је посредно, тек кад су је ухватили на граници са мањом количином кокаина.
Дакле децо, ко не буде вредно радио - никад неће постати посланик и што је најгоре - никад неће ући у ријалити.

Када се удружимо, проблеме лакше решавамо, а зато је ту и наша рубрика „Слушаоци репортери"! Данашње питање послао нам је слушалац из Суботице који јавља да је у овом граду и околини све више напуштених објеката које нико не одржава и тако запуштени пропадају и постају опасност по пролазнике и оближње објекте. Коме се обратити да би се овај проблем решио, чућете у од Слађане Савић.

Прича о Празнику рада и радника биће усмерена и на то како Нишлије обележавају и како су обележиле 1. мај. Детаље јавља Гласник 202, новинар Озрен Рашић.

Да би почетак дана био још лепши, насмејаћемо вас уз рубрику „Добро јутро" Дарка Коцјана и Виц на блиц.

Позивамо вас да са нама поделите нешто што сматрате важним или занимљивим - телефоном 011-3249-202, или нам пошаљите СМС на број 064-0202-200 (по цени обичне поруке). Ту је и мејл program202@gmail.com а ту су и друштвене мреже - Твитер (@ustanak202) и Фејсбук (Radio Beograd 202).

Водитељка: Круна Пинтарић
Уредник емисије: Дејан Грујић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару