Визија

Интервју: Софи Мени Јовановић, експерт за гастрономију

Ауторка бројних кулинарских издања и рецепата, францускиња српског порекла, Софи Мени (Sophie Menut) Јовановић, у Француској већ годинама афирмише кулинарство као науку, уметност и задовољство. Она је у Београду, у организацији Француског института у Београду, одржала низ предавања о француском кулинарству, повезујући га са светском и српском кухињом, а посебно је био занимљив мастер-клас који је одржала за ученике Угоститељско-туристичке школе.

Иначе, Мени-Јовановић је главна и одговорна уредница престижног магазина „Couisine et Vins de France”, редовна учесница емисија „Cuisine TV”, сарадница светских гастрономских часописа и ауторка бројних заниљивих рецепата. Њен кредо који се тиче кулунарске културе је ''кухиња је мање компликована него што изгледа'', а ако говоримо о медијској популаризацији кулинарства - већ је присутно у многим филмским и документарним остварењима, и кроз средства информисања.

Са Софи Мени Јовановић је за „Визију” разговарала Соња Тодоровић Шегрт.

Кроз емисију води Јелена Кнежевић.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Bravo
Шта је све (не)дозвољено да се једе када имате повишен холестерол
Krusevac
Преминуо новинар Драган Бабић
Omiljeni režiser
Луис Буњуел – редитељ који нам је показао да ово није најбољи од свих могућих светова
Posle toliko vremena..
Репер Диди најбогатији међу славнима, Ђоковић на 68. месту
Zdravlje
Редовно коришћење аспирина узрокује хиљаде смрти годишње