Широм затворених очију

Исхрана војске у Србији током 19. и почетком 20. века

Циљ нам је да укажемо на детаље који се увек представљају као споредни, а заправо су од суштинског значаја за функционисање војске. Гост и саговорник у емисији биће нам др Милић Милићевић, историчар и аутор књиге Војничка кухиња. Представићемо како је изгледала исхрана војника у време Првог и Другог устанка, како је то изгледало у време Кнежевине, а како у време Краљевине Србије. Потрудићемо се да укажемо на што више детаља, од ценовника војничких оброка, до реда у кујни. Настојаћемо да у посебним блоковима предочимо слушаоцима рецепте по којима су припремана јела за војнике - како се кувао „зрео пасуљ", а како црвени патлиџани са пиринчем или кромпиром.

Аутор и водитељ: Дејан Булајић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару