Сваштара

У наредна три месеца неће бити наплаћиване стоматолошке услуге у Дому здравља у Блацу.

Управни одбор ове установе је донео такву одлуку да би се грађанима пружила већа доступност ресурсима здравствених установа и конкретно - побољшало здравље уста и десни.

Иначе, ова здравствена установа која је прошле године проглашена за једну од најбољих у Србији, поново је показала бригу за све своје суграђане. Више о раду Дома здравља у Блацу, у последњем сату Сваштаре.

У првом сату емисије, наша репортерка Марина Зец нам се јавља из Прихватилишта за одрасла и стара лица у Кумодрашкој улици, које тренутно ради преко предвиђеног капацитета. Проверићемо да ли прихватилиште које ради даноноћно и у коме тренутно борави 137 корисника, док је капацитет Установе 104 кревета, пружа стандардима утврђен квалитет услуга.

Бавимо се и феноменолошким темама. У данашње време назив „малограђанин” је првенствено карактерна особина. То су особе које су, углавном, одрасле у граду, али њихов ментални склоп функционише по принципу „шта ће село рећи”. Укратко, задовољава се форма, а садржај по правилу пада у други план. Људи таквог карактера ништа не раде зато што сматрају то исправним, већ зато што желе да се покажу пред онима до чијег им је мишљења стало... Више о овој теми, у рубрици „Мода 202”, колегиница Оливера Перић.

Ученица трећег разреда Гимназије у Зрењанину Милица Јоцић освојила је титулу апсолутног победника 15. Међународне Олимпијаде из руског језика, одржане крајем прошле године у Москви. Такмичење са традицијом дугом 45 година организовао је Државни институт руског језика „Пушкин”. О значају који Русија придаје овом такмичењу довољно говори и присуство високих државника ове земље на отварању. У категорији ученика који уче руски као страни језик у којој се такмичила Јоцићева учествовало је 100 такмичара из 30 земаља. Милица Јоцић је одушевила жири знањем руског језика и заслужено освојила титулу. Како је изгледало такмичење и какве утиске наша представница носи из ове земље - опширније у рубрици „Господо, Амбасадор Србије”, коју је припремила Слађана Савић.

Осим тога, биће речи и о музици. „Ничим изазван”, једна од најпопуларнијих домаћих група, наступиће 14. фебруара у Дому омладине Београда. Састав који је заслужено освојио МТВ ЕМА награду за прошлу годину, четврти пут заредом организује концерт за Дан заљубљених. Како је овој догађај постао традиционалан и шта за овогодишњи наступ припремају, рећи ће нам певач групе „Ничим изазван”, Борис Бакалов.

Током емисије вас очекује и „Квака 202”, сатирични осврт на стварност која нас окружује колеге Драгутина Роквића, који се данас бави питањима финансијске педагогије и међународног дана загрљаја, а чућемо и рубрику „Перино Перо” у којој вам нудимо одабране хумористичке фрагменте из култних емисија аутора Петра Лазића. Присећамо се бисера духовитости из емисија које смо волели, као што су: Индексово радио позориште, Црно-бели свет, Бре 202, Црна рупа...

Водитељ: Милош Поповић

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару