Повишен тон

Чак и без података и бројева јасно је да су млади у Србији у великој мери изложени коцкању и клађењу и да проблем постоји.

Најважније је подићи друштвену свест о томе а онда тражити најбољи лек. Са тим циљем је Привредна комора Србије организовала конференцију „Друштвена одговорност у играма на срећу" на којој су регулатори, представници индустрије игара на срећу, друштвена заједница али и лекари разговарали о начинима решења проблема све веће доступности игара на срећу младима. Изнет је и податак да на узорку који би требало да покаже расположење отприлике 50 одсто младих у трећем и четвртом разреду средњих школа, оквирно, око 14 одсто деце већ има додира са коцкањем, а од тог процента, 10 одсто већ могу да буду сматрани зависницима од коцке.
Иако је још у Закону о играма на срећу из 2011-те године јасно истакнута друштвена одговорност приређивања игара на срећу, то није довољно, није увек случај у пракси и нема санкционисања. Наравно, поред приређивача одговорност би требало да сносе и родитељи и друштво и држава. Како све то изгледа у нашим условима, ко је и за шта одговоран и шта по том питању чини у "Повишеном тону" ће разматрати Раде Каран, директор Удружења приређивача игара на срећу (УПИС), прим. др Ивица Младеновић, начелник Клинике за болести зависности при Институту за ментално здравље, Слађана Филиповић из Пореске управе и Борјан Поповић, директор сектора корпоративних комуникација компаније Моцарт.

После 15 часова очекују нас ведрије теме. Причамо о седмом фестивалу стенд ап комедије StandUpFest који ће ове године посетиоцима обезбедити читаву недељу смеха. О данима комедије у установи културе „Вук Караџић" и свим осталим детаљима у вези са програмом обавестиће нас Милица Михаиловић, директорка StandUpFest-а. Рубрику "Датум, време, место" посвећујемо Добрици Милутиновићу, великом српском романтичарском позоришном глумцу изузетног гласа и ретког темперамента. На данашњи дан 1937. године, поводом 40-годишњице рада, додељен му је прстен а од 1980. године као знак поштовања великог идола, позоришним уметницима се додељује награда "Добричин прстен" која представља реплику овог прстена. 

Емисију уређује и води Ивана Весић.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару