Сваштара

Почела је сезона спремања зимнице. Да ли се и колико исплати правити је код куће, или тај посао препустити индустрији?

Пратећи традицију уз убеђење да ништа што није спремљено у дому није тако квалитетно и укусно, многе домаћице ће и ове јесени потрошити десетине сати љуштећи паприке и кувајући џемове. Истовремено, оне друге ће залихе воћа и поврћа у тегли пронаћи на рафовима супермаркета или пијацама. Шта се више исплати, за 202 повода је истраживала Милица Ђилас.

Петар Протић ће посетити „Фиш фест" који данас почиње на платоу испред Куле Небојша на Калемегдану, и трајаће до 3. септембра. На програму су Дани сарајевске, медитеранске и румунске кухиње, као и такмичења кувара.
Најавићемо „Дане вргања" на Копаонику, где ће бити представљени производи од вргања домаћих и страних излагача. Јела ће бити оцењивана у неколико категорија, биће проглашен најтежи вргањ, а планиран је и богат културно уметнички програм.
У рубрици „Господо, амбасадор Србије" гостује професор Машинског факултета у пензији Стојан Раденовић. Сврстан је међу најцитираније научнике у области математике, пише научне радове и координара низ научних активности на светским универзитетима. Заслужан је и што се Београдски универзитет нашао на чувеној Шангајској листи међу 300 најбољих универзитета на свету. Припремио Петар Протић.
У делу емисије под називом „Топ потоп" чућете листу најбољих имитација, по избору Бранислава Петрушевића Петрућија, члана Индексовог радио позоришта. Забележила Љиљана Обрадовић.
Оливера Перић се у „Моди 202" бави тзв. терором младости. Да ли су младе године и лепота постали једини предуслов за успех и срећу? Треба ли трпети свакодневне, наметнуте императиве, или једноставно уживати у животу?

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом