Широм затворених очију - Само срцем се добро види

У једној од мојих књига, коју сам насловио са „Бања Србија – Serbia Spa“, објављеној на српском и енглеском језику, понудио сам исписујући последње редове Златна правила исхране и она за дуг живот?

Пре сваког јела оперите руке. Једите три оброка дневно, по прилици у исто време. Једите док глад не утолите и када Вам је најслађе престаните са јелом. Народна мудрост каже да сваки залогај треба 32 пута жвакати, па га тек онда прогутати. Избегавајте свађе и секирацију пре, за време и после јела.
Будите умерени и скромни у јелу, пићу и љубави. Спавајте при отвореном прозору у незагрејаној просторији или отвореној просторији.
Знате ли ко је исписао ЗЛАТНА ПРАВИЛА ИСХРАНЕ И ОНА ЗА ДУГ ЖИВОТ?
Изложба "By Me Villiam Shakespeare: A Life in Writing", која ће бити отворена 3. фебруара 2016. године у Сомерсет хаусу, у Лондону, приказује живот славног енглеског барда испричан кроз ретке документе први пут сакупљене и приказане на једном месту.
Шекспир је био проводаџија и крадљивац?
Александар Солжењицин, руски књижевник, нобеловац је дипломирао математику и физику. За роман "У првом кругу" добио је "Нобелову награду" 1970. године. Одбио је да отпутује у Стокхолм, бојећи се да неће моћи да се врати у домовину из које је протеран, уз одузимање држављанства.
Алфред Нобел, шведски индустријалац и филантроп је од ране младости показивао склоност ка истраживањима. Постао је славан по открићу динамита, а мање је познато да је регистровао више од 150 проналазака, међу којима су таблете нитроглицерина за срчане болеснике, бицикл са мењачем брзина. Нобел је био у сталном сукобу са својом савешћу - подстичући рат, маштао је о миру: "Онога дана када војске и владе схвате да се за кратко време могу међусобно уништити, окренуће леђа ратовањима".
Милутин Миланковић је био један од наших највећих научника светског угледа. Био је први Србин - доктор техничких наука. Члан САНУ постао је 1924. године, а био је и редован члан Немачке и дописни члан многих европских академија. Написао је више од сто научних радова и веома популарну књигу "Кроз васиону и векове".
Један кратер на Месецу и један објекат на Марсу названи су, одлуком Међународне астрономске уније, Миланковићевим именом. Аутор је нацрта за реформу Јулијанског календара, који је прихваћен на Свеправославном конгресу цркава у Цариграду 1923. године, али на жалост није ушао у званичну употребу, иако је био тако савршен да би га требало кориговати тек након 28.800 година.
Уколико се не уморите разговараћемо о Сави Текелији првом доктору права у Србији; о Бори Костићу, вршчанину, шаховском велемајстору и светском путнику; о Рибарској, Јошаничкој и Смрдан Бањи; о именима крава у ужичком крају.
Не знам да ли Вам се догодило да досањате сан који сте снивали.
Уколико јесте, онда веома добро знате шта Вам се догодило.
Сањајте! УЗ БЕОГРАД 202!

„Само срцем се добро види!" (Егзипери)

Слушајте нас на ФМ 104,0 Мегахерца и преко Интернета.

Контакт:
++381 11 3249 202
СМС: 064 0202 200
Мејл: program202@gmail.com
Избор музике: Нена Огњеновић Тркуља.
Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић .:

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару