Широм затворених очију - ''Само срцем се добро види''

Ноћни програм Београда 202. Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић .:

У нашем новом дружењу, у колажном контакт програму "САМО СРЦЕМ СЕ ДОБРО ВИДИ" разговараћемо о августу који је добио име по римском императору Октавијану Августу, који је владао од 27. године пре Христа до 14. године нове ере.
Ивањица је домаћин још једне „Нушићијаде".
Феликс Каниц, аустријски археолог, историчар, етнолог, путописац и картограф је имао псеудоним СРБИН.
Када је 1776. године пожар уништио најлепше миланско позориште "Teatro Regio Ducale", аустријска царица Марија Терезија доделила је градски простор на коме је била црква Santa Maria della Scala, за потребе новог позоришта. Две године касније на истом месту је подигнута величансвена „Миланска скала".
Рабидранат Тагоре (Такур), индијски књижевник и филозоф, нобеловац, средином дведесетих година, сада већ прошлог века, освануо је једнога дана у Хотелу „Москва" у Београду.
Владимир Величковић, сликар, академик, носилац француског Ордена витеза Легије части, рођен је једног августовског дана 1945. Године.
Причаћемо и о Милану - Ланету Гутовићу и Светозару Глигорићу, шаховском велемајстору, новинару, публицисти и књижевнику, који је пред крај живота постао и композитор.
15. августа 1969. године је почео "Wооdstock music and art fair", највећи рок - фестивал на свету.
Три дана музике, мира и љубави, од 15 - 17. августа 1969. године, велики фестивал младих поклоника рок - музике, по првобитном програму организатора требало је да се одржи у Вудстоку. Власти овог градића са 7 хиљада становника, међутим, одбиле су да дају сагласност, па су организатори потражили ново место окупљања.
Нашли су га на имању земљопоседника Макса Јасгара из Бетела, 87 километара југозападно од Вудстока. Улазнице са ознаком Вудстока већ су биле одштампане, а више од пола милиона младих из свих крајева САД већ је кренуло у том правцу. Програм је био изванредан.
Наступали су "Тhе Grateful Dead", "Тhe Whо", Џенис Џоплин, Сантана, а Џими Хендрикс се представио у једном од својих најбољих издања.
Више од музике, Вудсток је обележила атмосфера блискости и заједништва, али и уживања психоделичних дрога, као резултат незадовољства младих ратом у Вијетнаму, конзервативним вредностима и осећајем бесмислености живота.

Не знам да ли Вам се догодило да досањате сан који сте снивали.
Уколико јесте, онда веома добро знате шта Вам се догодило.
Сањајте! УЗ БЕОГРАД 202!

„Само срцем се добро види!" (Егзипери)

Слушајте нас на ФМ 104,0 Мегахерца и преко Интернета.
Контакт:
++381 11 3249 202
СМС: 064 0202 200
Мејл: program202@gmail.com
Избор музике: Нена Огњеновић Тркуља.
Аутор, домаћин и водитељ: Лука Мијатовић .:

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару