Optužen Milanko Šarančić

Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića zbog sumnje da je, zajedno sa saradnicima, nelegalnim javnim nabavkama, oštetio budžet za više od 1,2 miliona evra. Šarančić u pritvoru do daljeg.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora "Železnica Srbije" Milanka Šarančića zbog sumnje da je, zajedno sa saradnicima, nelegalnim javnim nabavkama, oštetio budžet Srbije za više od 1,2 miliona evra, rečeno je Tanjugu u Specijalnom sudu.

Optužnica protiv Šarančića prosleđena je Specijalnom sudu, koji će odlučiti o njenoj pravnosnažnosti, a tužilaštvo će se, o detaljima, javno oglasiti sutra, kada će biti poznato ko je od njegovih saradnika obuhvaćen optužnicom.

Bivši direktor "Železnica Srbije" do daljeg ostaje u pritvoru.

Po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal, Specijalni sud je, prethodno, sproveo istragu protiv Milanka Šarančića, Zorana Miličevića, Milorada Čelebića i Dragoslava Pejčića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet Srbije za više od milion i 240.000 evra.

Šarančić i njegovi saradnici uhapšeni su početkom juna, a 3. septembra im je Apelacioni sud u Beogradu produžio pritvor za tri meseca, zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke ili sakrivati i prepravljati dokaze, jer je za krivično delo za koje se terete zaprećena kazna od preko 10 godina zatvora.

Na teret im se stavlja sporna nabavka šest dizel električnih lokomotiva od "Slovenačkih železnica" i 10 dizel motornih vozila od švedske kompanije "Šveden reil", jer je taj posao mogao da se obavi u Srbiji.

Osumnjičeni su da su ostvarili imovinsku korist nezakonitim sprovođenjem postupka javne nabavke lokomotiva i elektromotornih vozila i uvođenjem u posao posredničkih firmi, među kojima se pojavljuju i strana pravna lica.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару