"Показале смо да смо јаче од насилника"

Поводом покушаја насилног упада лидера Савеза за Србију у Стари двор, када је прекинута седница Савета за родну равноправност Скупштине града, жене из градске урпаве поручиле су да су показале храброст и да су јаче од насилника.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић осудила је покушај насилног упада градских одборника Савеза за Србију у Стари двор, када је прекинута седница Савета за родну равноправност Скупштине града, и поручила да за насилнике и фашизам нема места у модерној Србији.

"Жене су данас показале да насилницима овде није место. Ми се боримо против фашизма којем није место у медерној Србији која је, захваљујући председнику Александру Вучићу, сада стабилна и снажна земља", рекла је Станисављевић за Танјуг.

Како је навела, више од сто жена данас је учествовало на радионици посвећеној борби против насиља која је, истиче Станисављевић, прекинута зато што су представници опозиције покушали да брутално упадну у Скупштину града.

"То је нечувено, то се никада није десило", рекла је Станисављевић и упитала да ли је насиље над женама политички програм Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића, Јанка Веселиновића. 

Станисављевић је захвалила чланицама Савета за родну равноправност и осталим колегиницама у Скупштини града које су, како каже, данас показале храброст и да су јаче од насилника.

"Показале смо да смо сложне" 

Коментаришући инцидент испред Старог двора, потпредседница Скупштине града Београда и чланица Савета за родну равноправност Андреа Радуловић рекла је да су представници 'савеза за силовање', фашиста Бошко Обрадовић, хулиган Марко Бастаћ, и насилник Никола Јовановић покушали насилно да упадну у Стари двор и да прекину седницу на којој је управо била тема како препознати насиље.

Како је истакла, веома је поносна на све жене које су биле данас у Старом двору и које су јасно ставиле до знања да насиље нико неће толерисати и показале да смо сложне.

''Жене у управи Града Београда свој посао обављају одговорно и поштено, а то је нешто на шта они нису навикли. Ми смо данас биле гласније од њих јер свој посао радимо поштено и искрено и не стидимо се тога. Срамота је да су се фашиста Бошко Обрадовић и хулиган Марко Бастаћ крили иза људи који су стајали испред и добацивали нам најгоре увреде и да ће нам лупити шамаре'', рекла је она.

Поручила је да се насиље неће толерисати, да запослене у градској управи нису уплашене и да свој посао раде поштено и одговорно и да се боре за Београд и Србију.

"Као што их данас спречили да насилно уђу у Стари двор, тако ћемо их сваки дан спречавати док не схвате да у овој земљи нема места за насиље, преваре, крађе, лаж и фашизам. Ако поново крену са насиљем ми смо ту и одговорићемо како треба", рекла је Радуловић.

Додала је да је у инциденту позлило двема старијим суграђанкама које су, каже, показале борбеност желелећи да заштите своје млађе колегинице.

"Узнемириле су се због увреда представника опозиције којима смо покушали да објаснимо да треба да се склоне и да не блокирају улаз да би Хитна помоћ могла да приђе и укаже помоћ, али они су се на то иронично смејали. Склонили су се тек када је позлило другој суграђанки'', испричала је Радуловић.

"Жене су се с правом супротставиле" 

Помоћница секретара за информисање Скупштине града Маша Радуловић, која у управи града ради осам година, каже да јој се никада није десило да јој неко не дозвољава да уђе или изађе са свог радног места и истиче да је Бошко Обрадовић последња особа која може себи да дозволи такво понашање.

Радуловић је нагласила да су се жене с правом супротставиле када им "30 бахатих мушкараца није дозволило женама да изађу из Старог двора".

"Ако не станете на пут нечему таквом и ако се не супротставите, на неки начин то подржавате. А ја то никада нећу подржати, да је испред било и 200 људи, ко год да је био испред, изашла бих пред њега'', рекла је Радуловић коју је, каже, потресло када је позлило старијим суграђанкама.

''То ме је заиста потресло јер Хитна помоћ није могла да прође, а то не сме да се дешава'', нагласила је Радуловић.

Чланица Савета за родну равноправност у Скупштини града Јована Ницовић, коју је испред Старог двора одборник СзС Милош Павловић покушао да ошамари, каже да никада до сада није доживела сличне увреде и да је веома узнемирена због инцидента.

"Показивали су нам средњи прст, вређали нас... Мушкарац којег не познајем рекао ми је да ће ми лупити шамар и замахнуо је руком, али су га његове колеге из странке спречили да то уради", испричала је Ницовић. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару