Дочек за председника Николића у Чешкој

Председник Србије Томислав Николић борави у званичној посети Чешкој Републици. Уз највише државне почасти, дочекао га је председник Чешке Милош Земан. Николић је разговарао са представницима више компанија које послују у Чешкој.

Испред председничке палате у Прагу окупили су се многобројни грађани који су желели да виде сусрет два председника, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Током срдачног и пријатељског састанка, председници Николић и Земан разговарали су о развијању економске сарадње између Србије и Чешке, као и о изазовима које мигрантска криза поставља пред наше две земље.

У присуству два председника, данас су Младен Шарчевић, министар образовања, науке и технолошког развоја Владе Србије и Катерина Валхова, министарка образовања, омладине и спорта у Влади Чешке, потписали Споразум о сарадњи у области културе, образовања, науке, омладине и спорта.

Николић је после састанка са чешким председником Милошем Земаном истакао да Србија има повећан обим економске сарадње са Чешком и да се први пут десило да више извозимо него што увозимо из Чешке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи