"Орлићи" носе два гола предности у Норвешку

Млада репрезентација Србије савладала је са 2:0 селекцију Норвешке, у првом мечу баража за Европско првенство у Пољској 2017. године. Ђурђевић донео предност "орлићима", коначан резултат поставио Харалдсајд аутоголом. Реванш се игра за четири дана, у уторак.

Млада фудбалска репрезентација Србије победила је у Београду Норвешку са 2:0, у првој утакмици баража за Европско првенство 2017. године.

Србија је повела у шестом минуту голом Уроша Ђурђевића, а коначан резултат поставио је Кристофер Харалсајд аутоголом у 70. минуту.

Србија је пред око 8.000 гледалаца на стадиону Партизана до предности стигла из једине праве прилике у првом полувремену. Сергеј Милинковић-Савић је у шестом минуту кроз одбрану Норвешке проиграо Ђурђевића, који је у ситуацији "један на један" ударцем у даљи угао лако савладао Сондреа Росбаха.

Србија је после постигнутог гола углавном била концентрисана на одбрану и чекала да запрети из контранапада, док је Норвешка држала лопту у свом поседу, али све до саме завршнице првог дела игре није створила праву прилику.

У судијској надокнади времена Ветон Бериша је шутирао са ивице шеснаестерца, али је Вања Милинковић-Савић био добро постављен, па је тако спречио Норвешку да дође до изједначења.

Друго полувреме није донело много узбуђења, игра се углавном водила на средини терена, али је Србија ипак успела да дође до другог гола и остварила добар резултат пред реванш у Норвешкој.

Андрија Живковић је у 69. минуту после солопродора по десном боку центрирао у петерац, а тамо је лоше реаговао Кристофер Харалдсајд, који је главом послао лопту у своју мрежу.

До краја утакмице Норвешка је диктирала темпо, а до једине прилике су дошли у 85. минуту, али је голман Србије зауставио ударац Мухамеда Елјунусија са око 20 метара.

Реванш утакмица између Србије и Норвешке играће се у уторак од 19.00 у Драмену.

Овако је протекао меч у Београду:

19.52 – Крај, Србија – Норвешка 2:0.

19.40 – Последња измена у тиму Србије, Дејан Мелег у игри уместо Николе Нинковића.

19.32 – Друга измена у тиму Србије, уместо Уроша Ђурђевића на терену је Александар Чаврић.

19.28 – ГОООЛ! Србија води са 2:0 од 70. минута, аутоголом Харалдсајда.

19.21 – Прва измена у тиму Србије. Уместо Мијата Гаћиновића у игри је Андрија Живковић, који је овацијама дочекан на стадиону Партизана.

19.13 – Нешто офанзивнија игра Србије у наставку. Милинковић-Савић пада у казненом простору противника, али нема најстроже казне, по процени судије Оливера.

19.03 – Настављен је меч у Београду.

18.47 – Полувреме, Србија – Норвешка 1:0.

Имали су гости шансу у последњим тренуцима првог дела, али је ударац Берише одбранио Вања Милинковић-Савић.

18.25 – Миран период игре. "Орлићи" су препустили теренску иницијативу гостима и чекају своју шансу из контранапада.

18.08 – Велика шанса за Норвешку, само минут после гола Србије. Срећом, Едегардов ударац главом отишао је поред гола.

18.07 – ГООООЛ! Србија од шестог минута води са 1:0, стрелац је капитен Урош Ђурђевић.

18.01 – Почео је меч.

17.54 – Играчи два тима излазе на терен. После интонирања химни, чека нас и почетак утакмице.

17.30 – Утакмица се игра на стадиону Партизана, а главни судија меча је Мајкл Оливер из Енглеске.

17.22 – У саставу Србије нема повређених Грујића, Ристића и Вељковића, док ће Андрија Живковић утакмицу почети на клупи са резервним играчима.

17.20 – Познати су састави тимова:

Србија: В. Милинковић-Савић, Гајић, Лазић, Јовановић, Антонов, Максимовић, Лукић, С. Милинковић-Савић, Нинковић, Гаћиновић и Ђурђевић;

Норвешка: Росбах, Харалдсајд, Селнес, Ростед, Мелинг, Захид, Трондсен, Фосум, Елјунуси, Бериша и Едегард.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару