Магазин на вези са Африком

У среду, 17. децембра на Сателитском програму, погледајте "Магазин Србије на вези", посвећен Африци и српској заједници на том континенту. Приче из Боцване, занимљиви гости у студију, као и музичка подршка Бојане Стаменов учиниће да пожелите и наставак...а он следи почетком 2015, у репортажи коју припрема Јелена Ђорђевић Поповић.

Емисија ће гостима и темама најавити наставак серијала Африка и Србија на вези који је започет пре две године. Тада је овај серијал специјалних емисија допринео убрзавању процеса сврставања српског језика у званични образовни систем Јужноафричке републике.

Тако се од 2012. године, најсавршеније писмо на свету и српски језик уче у најбогатијој афричкој земљи, као изборни предмет у свим основним, средњим, приватним и државним школама.

Серијал се наставља причама из Боцване, а пре реализације документарне емисије која је планирана почетком наредне године, гости у студију биће Миливоје Николић, угледни привредник у Габоронеу и председник српске заједнице у Боцвани.

Веселин Јелушић, фудбалски је тренер, који је репрезентацију Боцване својевремено подигао за 25 места на ФИФА фудбалској листи и тако постао икона у овом делу Африке.

У повезивању две културе, велики значај има Музеј афричке уметности у Београду, а доскорашња директорка Нарциса Кнежевић Шијан биће гост емисије као добитница ИРОКО награде за 2014. годину, која се додељује стручњацима који кроз музику, сликарство, медицину, али и комуникацију и медије, на најбољи начин промовишу афрички континент.

Урош Крчадинац из Клуба путника представљиће путописну књигу Бантустан, стоперски запис од Балкана до југа Африке, чији је он аутор заједно са Марком Ђедовићем и Лазарем Пашћановићем.

Интервју са Владимиром Вермезовићем, фудбалским тренером јужноафричког тима Орландо Пирати, Фестивал српског филма у Јоханесбургу и именовање Мирослава Мајка Милошевића, трећег директора чувеног туристичко-пословног комплекса, за награду коју додељује председник Републике Србије, само су неке од тема које ће гледаоци имати прилику да виде и да тако буду са Африком на вези.

Музичка подршка у студију биће Бојана Стаменов.

Емисија је на Сателитском програму у среду, 17. децембра у 18.45.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару