Краљевска породица представила званични портрет наследне линије Краљевског дома

Поводом 79. рођендана Њ.к.в. престолонаследника Александра, Краљевска породица Србије објављује званични портрет наследне линије Карађорђевића, на ком су старешина Краљевског дома заједно са сином, Њ.к.в. принцем наследником Филипом, првим у линији наслеђивања, и унуком, Њ.к.в. принцем Стефаном, другим по реду

Овакви портрети су иначе уобичајени део традиције бројних краљевских породица Европе, али оно што овај чини заиста посебним је чињеница да је ово први пут у историји да је Краљевски дом Карађорђевића уопште у прилици да представи овакву фотографију. Наиме, Њ.к.в. престолонаследник Александар је први старешина Краљевске породице Србије који је могао да буде ту када су му се унуци рађали и да буде заједно са њима, ово је први пут да три генерације Карађорђевића живе заједно, у исто време, на истом месту. И оно што је најважније, да је то место њихова отаџбина – Србија!

„Сваки рођендан је прилика да се осврнемо иза себе и погледамо у дела којима је наш живот испуњен.  Времена тешких одлука, пуна изазова су иза нас. Верујем да будућност такође носи своје бреме и стрепњу, али оно што сам као старешина Краљевског дома дочекао, нико од ранијих генерација Карађорђевића у директној наследној линији није, и то доноси наду и веру. Поред оца, у истом Дому, у својој отаџбини, живе син и унук. То је велики залог за светлију будућност и основ надања сваке породице.

Срећан сам што је будућност Карађорђевог дома сигурна у мојим наследницима, Принцу наследнику Филипу и Принцу Стефану, јер у њима теку снага и одлучност наших предака. Верујем да живот који смо након деценија принудног изгнанства обновили у отаџбини, међу својим народом, веза коју свакога дана јачамо и продубљујемо са земљом и људима, побуђују све већу одговорност мојих наследника и жељу да своје животе посвете служби Краљевском дому и најбољем интересу наше Србије и нашег народа.

У мојим наследницима, принчевима Филипу и Стефану, видим љубав према нашој земљи коју су гајили и наши преци, видим одлучност, правдољубивост, великодушност и непокорност. То јесу особине које карактеришу наше претке, а које су моје наследнике определиле да буду у служби и на корист нашем народу. Као старешина Краљевског дома, као отац и деда, молим се Господу да им у томе помогне. А наравно, имаће и моју подршку и вођење на том путу, на коме заједнички настављамо да следимо завештање наших предака!“. Рекао је Њ.к.в. престолонаследник Александар.

Краљевска породица Србије се захваљује фотографкињи Ани Марији Јовановић на овом дивном портрету.

 

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару