понедељак, 07.03.2022, 06:00 -> 06:49
Извор: РТС
Аутор: Нада Руменић Петрић
Kako spremiti posnu i ukusnu čorbu od paradajza
Za početak Velikog posta donosimo recept za čorbu od paradajza pripremljenu na vodi.
Kao i za svaku čorbu, osnova posne čorbe od paradajza je crni luk. Za ovaj recept potrebna vam je jedna manja glavica.
Osim luka, potreban je jedan litar kuvanog paradajza, pola šargarepe i posna testenina ili pirinač.
Od začina predlažemo da koristite so, origano, biber, ali i šećer koji treba da neutrališe kiselkasti ukus.
Korak po korak
Paradajz i sitno seckani crni luk staviti u šerpu da provri.
Zatim dodati narendanu šargarepu i posnu testeninu ili pirinač.
Na kraju kuvanja dodati malo šećera i soli, mlevenog bibera i origano po ukusu.
Po potrebi, pri kraju dodati i malo vode.
Prijatno!
Коментари