Читај ми!

Kako spremiti posnu i ukusnu čorbu od paradajza

Za početak Velikog posta donosimo recept za čorbu od paradajza pripremljenu na vodi.

Kao i za svaku čorbu, osnova posne čorbe od paradajza je crni luk. Za ovaj recept potrebna vam je jedna manja glavica.

Osim luka, potreban je jedan litar kuvanog paradajza, pola šargarepe i posna testenina ili pirinač.

Od začina predlažemo da koristite so, origano, biber, ali i šećer koji treba da neutrališe kiselkasti ukus.

Korak po korak 

Paradajz i sitno seckani crni luk staviti u šerpu da provri.

Zatim dodati narendanu šargarepu i posnu testeninu ili pirinač.

Na kraju kuvanja dodati malo šećera i soli, mlevenog bibera i origano po ukusu.

Po potrebi, pri kraju dodati i malo vode.

Prijatno! 

уторак, 01. април 2025.
9° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом