Šabački vanzemaljci stižu na veliko platno

Posle filmske priče o titulama fudbalera i košarkaša, imaćemo i film o rukometašima. U Šapcu je završeno snimanje sa igračima „Metaloplatsike“ koji su osamdesetih godina osvojili duplu titulu prvaka Evrope, četiri puta Kup Jugoslavije i sedam državnih prevenstava. Film „Rukometni vanzemaljci“ režira Jug Radivojević, a finansira ga Grad Šabac.

Za snimanje filma Zlatko Portner stigao je iz Švajcarske. Čuveni srednji bek šabačke vanzemaljske ekipe, nije krio ni emocije ni detalje priče o „Metaloplastici“.

„Verovatno sam sada svesniji toga šta je bilo, šta smo postigli“, priča bivši igrač „Metaloplastike“.

Posle dva i po meseca završeno je snimanje o timu koji je u rukometu osvojio sve što se moglo osvojiti.

Reditelj Jug Radivojević kaže da se odlično seća vremena šabačkih „vanzemaljaca“.

„To su moji idoli, idoli moje mladosti, zbog njih sam i rukomet počeo da treniram, maštao da budem jednog dana jedan od njih. Ovaj susret sa njima i ovaj rad sa njima je ostvarenje i ličnih i profesionalnih snova“, priznaje Radivojević.

Poslednji kadrovi filma okupili su šabačke „vanzemaljce“ ponovo, a objavljeni deo filmske priče, 30 godina od osvajanja duple evropske krune, nije ih ostavio ravnodušnim.

„Mislio sam da sam otvrdnuo, ali gledajući segmente uvoda ovog filma, bogami, nije bilo baš svejedno. Retke stvari mogu da mi izazovu emociju kao sećanje na te dane, na 'Metaloplastiku', na moje drugove“, otkriva Veselin Vujović.

I njegovog saigrača Veselina Vukovića obuzela su slična osećanja: „Kad se nečega podsetimo, ima previše emocija, čak nisam jedini koji sam pustio malo suzu.“

„Sve imam utisak kao da je juče bilo, pogotovo ovaj film, zahvaljujem se ljudima koji su se setili da ovo obeleže, jer što se ne obeleži brzo se zaboravlja“, naglasio je Miloš Karanović.

Oni su to zaslužili, saglasni su Šapčani. Više od 30 sati snimljenog materijala, za dokumentarnu priču o rukometašima koji su obeležili sportsko vreme i postali brend Šapca, finasirao je Grad.

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić ističe da se čuveni sportisti ne zovu bez razloga „vanzemaljci“.

„Oni su podigli ovaj grad na presto Evrope i mi nikada to ne smemo da zaboravimo. Upravo ovakvim filmom hoćemo da se odužimo našim šampionima“, navodi Pajić.

Promocija filma očekuje se u maju 2016. godine, kada se obeležavaju tri decenije od osvajanja druge titule evropskih šampiona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару