Читај ми!

У Шпанији хапшени преваранти који су се представљали као Бред Пит

Осумњичени су оптужени да су преварили две жене за 325.000 евра представљајући се у комуникацији на интернету као познати глумац.

У Шпанији хапшени преваранти који су се представљали као Бред Пит У Шпанији хапшени преваранти који су се представљали као Бред Пит

Шпанска полиција ухапсила је пет особа оптужених да су преварили две жене за 325.000 евра представљајући се на интернету као холивудска звезда Бред Пит.

Осумњичени су ступили у контакт са женама на интернет страници за обожаваоце Бреда Пита и навели их да поверују како су „оствариле сентименталну везу са њим“, саопштила је шпанска цивилна полиција Гвардија.

Представљајући се као Пит, чланови банде су наводно подстицали жене да улажу у разне непостојеће пројекте.

Једној жени, из јужног региона Андалузије, одузето је 175.000 евра, док је друга, из северне Баскије, оштећена за 150.000 евра.

„Сајбер криминалци, да би ухватили жртве, проучили су њихове друштвене мреже и направили њихов психолошки профил, откривши да су обе рањиве особе, усамљене и у депресији“, саопштила је полиција.

„Такође су користили платформе за размену порука и дописивали се са две жене све док нису дошле до тачке у којој су поверовале да ћаскају преко Вотсапа са самим Бредом Питом, који им је обећао романтичну везу и заједничку будућност.“

Полиција је ухапсила пет особа у јужном региону Андалузије, укључујући осумњичене вође групе.

У оквиру акције, полиција је претресла пет станова, запленила неколико мобилних телефона, банковних картица, два компјутера и дневник „у који су уписане фразе којима су преваранти обмањивали своје жртве”.

Полиција је успела да поврати 85.000 евра узетих од преварених жена.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи