Читај ми!

Секс у цик зоре или после романтичне вечери – „Сине, важна је жишка, ако је нема, свеједно је“

Листајући новине, налетим на наслов „Секс ујутру или увече”. Ето, летња тема о којој и у данашње време мало говоримо. Некима је она и даље табу. У секунди одлучих да направим анкету у редакцији Сајта РТС-а.

Секс у цик зоре или после романтичне вечери – „Сине, важна је жишка, ако је нема, свеједно је“ Секс у цик зоре или после романтичне вечери – „Сине, важна је жишка, ако је нема, свеједно је“

О сексу је увек мало непријатно говорити, чак и данас кад се чини да из медија и са друштвених мрежа све врви од сексуалности. Опет, тема на чији помен се сви загонетно смешкају, реч која ће и оним најозбиљнијим и традиционалним, крутим људима, измамити неку реакцију, осмех, коментар или титрај на лицу, па макар и негодујући.

И мада јесте озбиљно задирање у приватност, које излази из оквира уобичајене комуникације у редакцији, моје сјајне колеге одмах су прихватиле разговор и изнеле искрено мишљење о сексу и колико га има у њиховим животима.

Већина је рекла да, секс је сјајан и неопходан, важно је и с ким и где, и кад, а дођу и године кад се, као у оном вицу питамо: "Чему све то?"

Једна колегиница је коментарисала: "Више од секса волим скијање, али да скијам могу само пет дана у години."

"Увек и свеједно..."

На питање да ли је бољи ујутро или увече, одговор је био готово код половине: Увек и свеједно... 

Ипак, рецимо да су колегинице више за вече, јер жена иде на посао, кува, брине о деци, па је тек на крају дана потпуно своја. Сем, уколико претходно не заспи од умора.

Зато је међу анкетиранима било и оних који кажу да им је важно да буду наспавани, тада је ужитак комплетан, па су и глуво доба ноћи, али и "термини" после суботње поподневне дремке потпуно прихватљиви.

Као и све, чак и секс данас упада у некакав распоред и планирање, нажалост, колико год да се трудимо да не буде тако. 

Колега у брачним водама истакао је да му највише прија секс у цик зоре: „Онако изјутра, чим се пробудим секс па кафа. Цео дан ми је лепо. Нека корист и од брака.”

Млади колега не бира део дана: „Може увек па која пристане, смеђе, риђе и све што наиђе.”

А колегиница га слуша са суморним и збуњеним изразом лица, појачаним мрштењем: „Водим љубав на пример после романтичне вечере и чаше вина, а оне који би само на брзину упозоравам: даље од мене!”

Естрогени, тестостерони и језичка еволуција

Током еволуције језика, речи добијају значења којих раније није било, тако је и са сексом, секундарно значење потискује примарно, бар код нашег шефа: „Ја сам сваки дан под сексом.” Разумели смо.

Шалу на страну, није новост и научно је потврђено да је макар у физичком смислу, можда боље имати секс ујутру, јер тела многих људи имају ујутро већи ниво тестостерона и естрогена, два хормона која утичу на жељу. Људи су зато можда боље расположени и способнији за секс него касније током дана или увече.

Рекла бих да правила нема, нисам неки стручњак. Наука каже и да се сексуални нагон мења с годинама.

Зато, може ујутро, пре ручка или пред спавање, битан је редован секс јер кад младост прође, остаје само језик.

Тако су и одговори у анкети различити и добрано зависе од - крштенице.

Ако кренемо од мушке популације у двадесетим, они пуцају од тестостерона, све што хода је занимљиво, а сексуални нагон веома је јак. Лепши пол у двадесетим је у најплоднијем периоду, па је опрез често испред сексуалног нагона. Научници напомињу да се код жена са губитком плодности повећава жеља за сексуалним односима.

Иначе, тестостерон опада за око један одсто годишње код мушкараца.

Студија која је рађена у Енглеској показала је да мушкарци после одласка у пензију имају сексуалне односе чешће него жене. Па чак и да се више труде око своје партнерке.

Судећи по мишљењу драгих колега, вођење љубави и ујутро и увече права је ствар. 

Покреће нас и физички и ментално у било које доба дана или ноћи. Табу тема или не, секс је зачин живота, прија, и не треба га се „радо сећати”.

Стручњаци истичу да је секс јако добар за опуштање, али и целокупно здравље, увек. 

Сад ми се чини да је клише да је секс само тема женских кафа и мушких одлазака на пиво или пецање. Јер, показала је и ова анкета, и колега с којим се гледате преко компјутерског екрана има шта да каже о свом искуству.

И што је моја бака говорила: „Сине, важна је жишка, ако је нема, свеједно је.“ 

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару