Како да направите домаћи пробиотички дезодоранс

Уобичајени дезодоранси које свакодневно користимо могу да садрже много штетних хемикалија. Због тога многи људи покушавају да набаве дезодорансе са што више природних састојака. Најбоље решење је – да га направите сами.

Домаћи пробиотички дезодоранс је једноставан за прављење, користан је за ваше тело, исплатив и делује. Према истраживањима, пробиотици се користе у козметичким производима као што су дезодоранси јер „уравнотежују“ микробиом коже, побољшавају баријеру коже и укупни изглед коже. Такође имају дезодорирајући ефекат.

Када се пробиотици комбинују са другим природним састојцима, добијате заиста безбедан, ефикасан начин да спречите непријатан мирис тела.

Потребни састојци

Сода бикарбона: Као природна антигљивична и антибактеријска супстанца, сода бикарбона може да убије бактерије које изазивају непријатне мирисе, плесни и још много тога како бисте се осећали свеже.

Кокосово уље: Вероватно сте упознати са предностима кокосовог уља за кожу. Попут соде бикарбоне, има антимикробна својства, плус помаже у хидратацији коже и поседује антиоксиданте, који могу помоћи у заштити ваше коже и одржавању свежине.

Пчелињи восак: У питању је још једна потпуно природна супстанца која се користи у козметичким производима, и то са добрим разлогом. Помаже у хидратацији коже, има антиинфламаторна својства и може помоћи у лечењу гљивичних инфекција коже. То је одличан додатак овом домаћем пробиотичком дезодорансу.

Ши путер: Овај путер има антиинфламаторна својства, дејство против старења и влажи кожу и штити кожу.

Пробиотици: Не можете направити пробиотски дезодоранс без пробиотика. Добре бактерије могу помоћи кожи и свести мирис тела на минимум.

Уље чајевца: Уље чајевца је познато као моћно етерично уље за кожу. Могу се борити против акни, хидратизирати и умирити кожу и борити се против инфекција због његових антибактеријских, антифунгалних, антивирусних ефеката. Када се комбинује са другим есенцијалним уљима у овом рецепту, чини савршену пробиотичку мешавину дезодоранса.

Како се прави

Прављење овог домаћем дезодоранса је лако. Почиње загревањем пчелињег воска и кокосовог уља на лаганој ватри. Лагано мешајте састојке док се потпуно не отопе.

Затим додајте остале састојке и промешајте. Након што се све добро измеша, сипајте пробиотичку мешавину дезодоранса у празну посуду за дезодоранс.

Затим пустите да се смеша стврдне и охлади у тесној, усправној посуди. Када се очврсне, спреман је за употребу.

уторак, 16. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво