Иницијатива Дигитална Србија добила је нову директорку

Тања Kузман од данас преузима улогу генералне директорке Иницијативе Дигитална Србија у коју долази са више од 15 година професионалног искуства у области дигиталне трансформације, стартапа, иновација и финансија.

У својој каријери Тања Kузман је радила у приватном и јавном сектору, као и у међународним институцијама.

На претходној позицији директорке за дигитална решења, стартапе и иновације у ПwЦ Србија, водила је пројекте у девет земаља Југоисточне Европе, и била део ПwЦ глобалних тимова за ове области и вештачку интелигенцију.

Тања је и професор на ФЕФА факултету, а завршила је мастер и докторат из финансија на Универзитету Шефилд уз неколико истраживачких радова објављених у престижним научним часописима.

Визија од оснивања Иницијативе Дигитална Србија је остала непромењена — убрзавање раста и препознатљивости нашег дигиталног/иновативног екосистема у глобалном контексту.

„Иницијативе које ћемо покренути представљаће значајан искорак у подршци развоју стартапа, комерцијализацији иновација и коришћењу нових технологија како бисмо осигурали да екосистем пређе у следећу фазу развоја и оствари велики потенцијал који има у најкраћем могућем року”, поручила је нова директорка организације.

Иницијатива Дигитална Србија која је 2017. године основана од стране водећих дигиталних компанија, је непрофитна и невладина организација која има за циљ развој снажне дигиталне економије у Србији.

Организација окупља чланове-компаније и организације из различитих сектора релевантних за раст дигиталног екосистема, укључујући технологију, банкарство и финансије, телекомуникације, консалтинг, образовање, затим адвокатске, медијске и фармацеутске куће, као и организације за подршку стартапима.

Поред компанијских ресурса, знања и искуства запослених, чланови Иницијативе Дигитална Србија доприносе и личном мотивацијом својих лидера и мрежом контаката развоју образовања, стартап екосистема и регулаторног оквира у области дигиталне економије.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи