Читај ми!

О вештачкој интелигенцији на ДИДС 2024: Да ли смо на почетку или крају велике промене?

Овогодишњи Дан интернет домена Србије који ће се 12. марта 2024. одржати у београдском Дому омладине започеће неке занимљиве приче о вештачкој интелигенцији које вероватно немамо са ким да водимо, а желели бисмо.

Прво предавање на тему вештачке интелигенције одржаће Емили Робертс, докторанткиња из области вештачке интелигенције и машинског учења, специјализована за области дигиталне етике и безбедности.

Њена тема биће Борба против узнемиравања у дипфејк ери”, при чему ће се посебно осврнути на сложена питања у вези са сајбер-узнемиравањем и дипфејковима (deepfakes), пружајући притом драгоцена запажања и решења која могу да допринесу нашем безбеднијем дигиталном окружењу.

У оквиру панела Почетак велике промене под модерацијом Слободана Марковића, дигиталног саветника при УНДП-у и Маријане Борковић, менаџерке за комуникације при Фондацији РНИДС саговорници на тему ВИ ће нам бити: Дане Блачић, креативни технолог и добитник Емија за техничку изврсност, Данијел Милошевић, копирајтер и бренд стратег, Ђорђе Кривокапић, ванредни професор права ИКТ на Факултету организационих наука, као и Милош Скокић, суоснивач и креативни директор агенције Жишка.

Далеко од таблоидне и сфере сензационализма, они ће, свако из своје визуре, учесницима конференције приближити специфичности у вези са вештачком интелигенцијом, као и њен значај у реалном животном окружењу.

Учесници ће имати прилику да чују и то шта Војислав-Воја Жанетић има да поручи, а тиче се ВИ и Крају велике промене. Водећи бренд стратег и ментор поручује: О могућим последицама вештачке интелигенције можемо да маштамо или да се шалимо. Или обоје, у недостатку кристалне кугле која јасно гледа у непредвидиву будућност.

Да ли нас у домену ВИ чека велики почетак или велики крај промене или пак оба, сазнаћемо 12. марта.

Конференција ДИДС 2024 одржаће се у класичном формату догађаја уживо, а организатор ће преносити конференцију путем свог Јутјуб канала.

Присуство конференцији је бесплатно. Због ограниченог броја места, регистрација посетилаца путем ДИДС 2024 сајта је обавезна.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара