Читај ми!

Повратак отписаног – Сем Алтман поново на челу OpenAI

У расплету ког се не би постиделе ни серије боливудске продукције, суоснивач компаније OpenAI вратиће се на место извршног директора, тек неколико дана након што му је одбор уручио отказ.

Постигнути договор између Атмана и компаније у начелу подразумева именовање новог одбора, као очигледну реакцију на његово отпуштање због чега су остали запослени запретили да ће отићи уколико се Алтман не врати на место извршног директора.

„Радује ме повратак у ‘OpenAI’. Волим компанију и све што сам урадио претходних дана је било у служби очувања овог тима и настављања заједничке мисије“, написао је Алтман на друштвеним мрежама.

Читава „игранка“ почела је прошлог викенда када је одбор компаније OpenAI изненада гласао да отпусти Алтмана, након чега су уследили преговори да се потенцијално врати у фирму, а убрзо је директор Мајкрософта Сатја Надела објавио бомбастичну вест да ће творац ChatGPT-ја доћи да ради за њега.

Због тога и не чуди наставак Алтманове повратничке поруке: „Охрабрен сам повратком у OpenAI и грађењем снажног партнерства са Мајкрософтом.“

Као последица његовог повратка, главна промена је и именовање нових чланова одбора директора компаније.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво