Читај ми!

Трансфер године у технолошком свету – Сем Алтман у Мајкрософту предводи тим за напредну вештачку интелигенцију

У изненађујуће брзом трансферу, попут првог пика на драфту НБА лиге, „Мајкрософт“ је довео недавно отпуштеног Сема Алтмана, човека одговорног за развој ChatGPT-ја, да предводи напредни истраживачки тим за вештачку интелигенцију.

Тек неколико дана након што је отпуштен из компаније „OpenAI“, Сем Алтман прешао је у „Мајкрософт“ да предводи напредни истраживачки тим за вештачку интелигенцију (ВИ).

Изненађење је утолико веће јер је Алтман јутрос био на састанку у својој бившој фирми, па су постојале гласине да ће „OpenAI“, због бројних критика, покушати да постигне неки договор са Алтманом о могућем наставку сарадње.

Извршни директор „Мајкрософта“ Сатја Надела објавио је вест и да ће Грег Брокман, бивши директор компаније „OpenAI“ који је дао отказ када је одбор отпустио Алтмана, такође прећи да ради код њих.

Вест о преласку потврдио је и сам Алтман, написавши на мрежи Икс: „Мисија се наставља.“

„Мајкрософт“ је огромни и кључни инвеститор у „OpenAI“, а Надела каже да се нада доброј сарадњи са том компанијом под новим вођством Емета Шира, који је после Алтмана постављен на место извршног директора.

Остајемо посвећени нашем партнерству са ‘OpenAI’, али смо изузетно узбуђени да објавимо вест да ће се Сем Алтман, заједно са колегама, придружити ‘Мајкрософту’ и предводити нови напредни истраживачки тим за ВИ“, истакао је Надела на мрежи Икс.

Многи аналитичари коментаришу вест као велику победу за „Мајкрософт“.

„Надела игра тродимензионални шах, док сви остали играју даме. Ово је велика победа за Мајкрософт и веома лоша вест за Енвидију [Nvidia] и Гугл“, истиче тржишни аналитичар Џеси Коен.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво