Читај ми!

Загонетну објаву Сема Алтмана, смењеног извршног директора "OpenAI"-а, многи тумаче као најаву његовог повратка на функцију

У недељу је Сем Алтман стигао у канцеларију "OpenAI"-а и верује се да је поставио одређене услове како би се вратио на чело компаније. Алтман је у објави на Твитеру поставио своју слику у канцеларији са пропусницом за госте. Уз фотографију је написао: „Први и последњи пут да носим један од ових“.

Управни одбор "OpenAI"-а је засут бројним критикама због своје одлуке да уклони Сема Алтмана, што је било изненађење и за инвеститоре и за самог Алтмана.

Дан након што је сменио Сема Алтмана са места извршног директора, одбор произвођача ChatGPT-а, је наставио разговоре са њим да се врати у компанију као извршни директор, како је објавио The Verge. Овај тридесетосмогодишњак, кога је управни одбор изненада отпустио 17. новембра без претходне најаве, „амбивалентан“ је у погледу повратка и желео би значајне промене у управљању, наводи се у извештајима.

Објава пре састанка са одбором на истој мрежи у којој Алтман каже: „Толико волим OpenAI тим“ додатно је подстакла спекулације о његовом повратку као извршног директора. 

Microsofr Corp, највећа подршка стартапу са више од 10 милијарди долара у игри, ради са инвеститорима, укључујући Thrive Capital и Tiger Global Management, на враћању Алтмана, према анонимним изворима које цитира Блумберг.

Као део напора да се врати извршни директор, инвеститори такође врше притисак на смену садашњег одбора, наводи се у извештајима. Директори су размишљали о повлачењу, иако се тренутно противе таквом потезу.

недеља, 10. децембар 2023.
4° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу