Читај ми!

„Мета“ приморана да уведе претплату за Фејсбук и Инстаграм без реклама

Компанија „Мета“ саопштила је да ће, под притиском европских регулатора, корисницима у Европи понудити месечну претплату за коришћење Фејсбука и Инстаграма без реклама.

На овај начин „Мета“ жели да се усклади са новим правилима Европске уније, преноси Ројтерс. Основна претплата ће коштати 9,99 евра, а корисници оперативних система iOS и Андроид ће морати да издвоје 12,99 евра месечно.

Без обзира на то где је плаћена, претплата ће се односити на све повезане Инстаграм и Фејсбук налоге корисника.

Од 1. марта 2024. додатни кориснички налози наплаћиваће се са још шест, односно осам евра за налоге преко iOS и Андроида.

Нова правила ЕУ угрожавају „Метин“ главни извор прихода који је заснован на персонализацији огласа за кориснике без њиховог пристанка.

Ирски комесар за приватност података (ДПЦ) је ове године казнио „Мету“ са 390 милиона евра и навео да калифорнијска компанија не може да користи такозвани „уговор“ као правни основ за слање огласа корисницима на основу њихове онлајн активности.

„Давање опције људима да се претплате како не би имали рекламе балансира захтеве европских регулатора, док истовремено оставља могућност корисницима да наставе да дозвољавају Мети да прикупља њихове податке ради персонализованих огласа“, наводе из компаније.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво