Читај ми!

Тик-токов канал за проводаџисање – Meet cute

Компанија „Тик-ток“, на интерној мрежи, има могућност за повезивање, то јест упознавање запослених са пријатељима и члановима породица других колега. Идеја послодавца је да олакша својим запосленима да пронађу партнере. Ипак, упознавање је дозвољено искључиво ван компаније.

Запослени у „Тик-току“, подружници кинеске компаније „Бајт денс“ (ByteDance) имају могућност да, уколико то желе, буду проводаџије.

Канал, назван Meet Cute, налази се на платформи коју на радном месту користе хиљаде запослених у „Тик-току“ широм света за постављање докумената, одржавање видео-конференција итд. Међутим, ту је и могућност да људи пронађу потенцијалног романтичног партнера међу својим колегама.

На каналу, о којем је први извештавао Форбс, запослени могу да рекламирају чланове своје породице, пријатеље или познанике колегама.

Објаве са важним информацијама о „рекламираним“ особама, попут висине и тежине, приказују се на „зиду“, слично као у апликацијама за упознавање. Услуга такође омогућава запосленима да коментаришу објаве и процењују људе који се појаве на „зиду“.

У опису канала Meet Cute јасно је наглашено да „компанија није одговорна за посредовање у споровима“.

Канал, који се налази на интранет форуму компаније под називом ByteMoments, углавном користе запослени у Кини, али платформу за обављање свакодневних послова користе и запослени компаније широм света.

Портпарол „Бајт денса“, кинеске технолошке компаније која поседује Тик-ток, рекао је да је функционалност Meet Cute дизајнирана тако да се користи у Кини, сугеришући да није предвиђено да је користе запослени у иностранству.

Разматрамо културалне разлике када правимо интерне апликације као што је ByteMoments. Функционалност Meet Cute је посебно дизајнирана као опција за запослене у континенталној Кини и ми смо канал учинили специфичним за то тржиште“, наводи портпарол компаније.

Запослени су обавештени да Meet Cute треба користити за упознавање појединаца искључиво ван компаније, а саветују се да не постављају личне податке, а поготово не податке о запосленима.

Компанија „Бајт денс“ није била стидљива у покушајима да буде проводаџија за запослене. И раније је било интерних начина за повезивање, попут Пројекта 175.

Према писању Тек планете на кинеском (Tech Planet), и друге технолошке платформе као што су „Алибаба“, „Хуавеj“ и "Meituan" својим запосленима пружају форуме за упознавање или услуге повезивања.

Запослени у „Тик-току“ који су разговарали са новинарима Форбса рекли су да се, због покушаја компаније да олакша запосленима проналажење партнера, осећају као да им је задирано у приватност.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара