Како је технологија трансформисала медије

Значај технологија у медијима и трансформација медија у дигиталној ери теме су скупа „О медијима и технологији“ који ће се одржати 24. новембра 2022. године у Галерији Графичког колектива. Улаз је бесплатан уз обавезну регистрацију.

Присутне ће на почетку у име организатора поздравити Љиљана Ћинкул, директорка Графичког колектива и Невена Ружић, координаторка програма Фондације за отворено друштво Србија.

У првом панелу Технологија у медијима говориће се о томе колико су медији значајни у информисању, образовању о технологијама и њиховом друштвеном утицају, како утичу на наше критичко разумевање и одговорно приступање технологијама, на које начине новинари треба да извештавају, пренесу поруке и колико је важно да се улаже у едукацију медијских радника, као и да ли имамо довољно специјализованих медија, емисија и новинара, који континуирано и квалитетно извештавају о новостима у IT области.

Учесници панела: Весна Чаркнајев, PC Press, Петар Гредељ, Benchmark, Дамир Јелисавчић, Просветни преглед, и проф. др Дивна Вуксановић, Факултет драмских уметности, Универзитет уметности.

У панелу Медији у технологији биће речи о трансформацији медија у дигиталној ери – шта се „дешава“ медијима и новинарству, о томе како „поплава“ лажних вести, развој и успон онлајн грађанског новинарства, као и убрзани процеси дигитализације утичу на медије, јесмо ли данас сви помало медији. Шта се десило са одговорношћу за написано, програмирано, продато?

Колико је појава дигиталних медија утицала да, на пример, раније предвиђан брзи крај радија, доведе до „реинкарнације“ радија у форму подкаста.

Учесници панела: проф. др Татјана Ћитић, РТС, Александар Ашковић, Јутјуб експерт, Јасмина Копривица, Јуроњуз Србија и проф. др Далибор Петровић, социолог.

Модераторка скупа је др Тамара Вученовић, уредница, Радио Београд 2.

Поред дискусије најавиће се и објављивање књиге Дигиталне иконе 2.0 у којој ће се наћи одабрани интервјуи из емисије Дигиталне иконе, Радио Београда 2, појединци и догађаји који нам од 2002. ​омогућувају да боље разумемо процес дигитализације у Србији, као и глобалне, дигиталне феномене и изазове.

У Галерији Графичког колектива посетиоци могу погледати и међународну изложбу Playing Narratives x A MAZE са десетак видео-игара аутора из целог света, које играчи најчешће могу испробати у галеријским просторима или на фестивалима, такозване "arthouse games".

Присуство скупу О медијима и технологији, који се одржава у Галерији Графичког колектива, Драгослава Јовановића 11 у Београду, од 10 до 13.30 часова, је бесплатно, уз обавезну регистрацију због ограниченог броја места. Регистрација се врши путем линка и отворена је до 23. новембра 2022.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
17° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару