Читај ми!

Мобилни телефон или фантастичан фото-апарат? У Сјаомију кажу – Оба!

Кинеска компанија „Сјаоми“ представила је нови телефон са огромним објективом који се може скидати. Прве реакције љубитеља технолошких новитета на овај напредни уређај најчешће су исказане речима: „апсолутно задивљујуће“.

"Xiaomi 12S Ultra Concept" шокирао је и задивио кориснике интернета широм планете. И после летимичног разгледања „Сјаомијевог“ уређаја поставља се питање да ли је у питању камера или телефон.

Кинески „Сјаоми“, друга по величини компанија за паметне телефоне на свету, причврстила је џиновски објектив на свој водећи модел мобилног, трансформишући некада скромни паметни телефон у фотографског Голијата у рангу дигиталног фото-апарата марке „Канон“ или „Панасоник“.

Уређај "Xiaomi 12S Ultra Concept" нови је редизајн телефона који има „Лајкин“ објектив М серије.

Прототип мобилног телефона фантастичних перформанси за фотографисање први пут је најављен на кинеској друштвеној платформи Веибо.

Блумберг извештава да овакав уређај неће бити у продаји, већ се „Сјаоми" нада да ће потрошачи користити уређај са конвенционалнијим објективом – "Xiaomi 12S Ultra".

Кинеска технолошка компанија у видео-снимку објашњава да је пре него што је "Xiaomi 12S Ultra" пуштен у продају, радила на два пројекта истовремено. Један од њих је био традиционални паметни телефон, а други је имао „скривену функцију“ са секундарним сензором од једног инча.

Овај сензор може да прима светлост директно са спољашњег сочива. „Сјаоми“ је ојачао структуру телефона како би омогућио причвршћивање огромног објектива. Такође, површина сочива заштићена је сафирним стаклом.

Монтажа објектива изузетно је једноставна јер се након прислањања на одговарајуће место окрене док се не зачује клик.  

 

Циљ који су инжењери „Сјаомија“ имали пред собом је додавање техничких могућности камери на мобилном телефону, али уз задржавање преносивости који паметни телефони имају.

Љубитељи технолошких новитета су одушевљени оним што су видели на мрежама. „Апсолутно фантастично“, „Остварење снова“, само су неки од коментара на мрежама.

„Није ме брига шта кажете за 'Сјаоми'. Али ово... ово је следећи ниво и ја то желим“, написао је новинар Марк Линсанган на Твитеру

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 04. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару